Drivhuse

Vi har to drivhuse – det ene på 12 m2 foran huset som vi opførte i 1998, men det faldt i stormen i 1999 og blev genopført i 2000. Siden har det fået bedre fundament, og nu er det Jette’s drivhus som mest bruges til udplantningsplanter om foråret samt krydderurter og specielle planter. Der står også en Schyler spisedrue i nordenden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det andet er en 36m2 drivhusdome som ligger på den anden side af åen. Den er opført i 2006 efter inspiration af domerne i den økologiske have ved Odder.
Jeg har fortalt om den et par gange, og under menupunktet drivhusdome åbnes en pdf-præsentation af hvordan den er lavet.

I februar/marts 2021 genopførte jeg domen – kun fundaments pillerne blev – resten skiftede jeg, så nu er den klar til de næste 15 år.

 

Drivhusdomen er opført i foråret 2006

I drivhusdomen er udover de to vinplanter som nævnt under vinmark,  især tomater – alle Ole’s 10 ikke hybrider, agurker, peberfrugter, meloner, auberginer og mange andre eksperimenter gennem årene.

Tomater


I august 2018 var det muligt at høste nogle af alle de 10 slags tomater jeg har samlet gennem årene. Det er: stor gul, lilla/gul, alm rød, stor rød/violet, oksehjerte, stor rød, lille gul (yellow submarine), alm rød (fra Breide), lille rød (Garden Freude) samt blommetomat. 

Det er alle frøfaste (ikke hybrider) så jeg tager frø til næste år i august. Det er ganske enkelt – man tager kernerne fra en tomat og spreder ud på et stykke køkkenrulle. Når de har tørret i solen gemmes de til næste sæson. I februar sås papiret i strimler og jeg prikler efterfølgende planterne i potter. Der bliver altid mere end rigeligt planter så alle kan få.

Peber sås sidst i februar i stuen og flyttes til drivhusets varme midterbed sidst i april, hvor de står i potter overdækket med fiberdug indtil sidst i maj. Agurkerne og melonerne starter et par måneder senere, så er der plads i midterbedet til dem i juni. Nogle år har jeg haft spinat i midterbedet først som er sået i januar og høstet sidst i marts.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er drivhuset netop plantet til med tomater,  peberfrugter i sidebedene og agurker i midterbedet. Øverst til venstre ses drueplanten der står i nordsiden bag fotografen.