2021

Kære venner                                                                                                                                                    Julen 2021

Så er det tid til årets «dagbog» – jeg får jo ikke skrevet undervejs.

Tiden med C. blev jo ved et stykke tid ind i foråret, så jeg nød snevejret som vi havde her i Trekantområdet hvor jeg var på syv mindre skiture i omegnen. Siden fik jeg genopbygget mit dome-drivhus og anlagt en ny vinmark (og fældet en gammel). Da C endelig døde ud fik vi indviet CD-museet og spillet en masse jazzkoncerter på godset. Desværre blev alle festivaler aflyst, så det blev ikke Korrø-festival eller filmfest i år, men vi kom da 10 dage til Norge hvor vi tog turen op ad vestkysten og fjordlandet.

Året har også bragt et par børnebørn – Emil og Thora fik Edith i juni og Rasmus og Yota fik Ole i oktober – så nu er jeg jo uhjælpeligt blevet gamle Ole, selvom jeg kun er sixtyfour… De kommer og holder julen her.

En af de ting jeg kommer til at bruge tid på til foråret bliver at hjælpe Martha og Morten i gang med deres hus i Bjert – det har købt hus for enden af ”borgmestervangen” (Mariavej mellem borgmesteren og Juhl) og der er lidt der skal gøres inden de flytter ind i april.

Selvom vi har været forskånet for sygdomme i år, så nåede en gammel ven at dø først på året – Jette som jeg boede i kollektiv med i Gevninge gav op til kræften – vi nåede lige at besøge hende nogle måneder før. Så der kommer et julebrev mindre i år – hun har været trofast til det altid. Hun og hendes datter Line har været nogle af dem der inspirerer mig til at leve mig ind i den svenske folkemusik – det gjorde de meget, bl.a. hørte de Groupa – som stadig spiller og jeg hører en del. Groupa gav en 40-års jubilæumskoncert i København sammen med et par yngre svenskere – Sara Parkman og Samantha Ohlanders – det var supergodt. Ole K og Brian var med og med dem hørte jeg også jazz i København i sommers – det håber jeg bliver en tradition – nu har de jo også begge god tid.

Men jeg musicerer jo også lidt selv – jeg går til klaver en gang om ugen, og har gået til polska dans hver anden søndag i efteråret. Jeg har også være i Sverige på Malung højskole til 4 dages ”dans-kurs” og lidt hænger der vel ved. Men dansen i Århus kommer ikke i gang foreløbig pga. C. Forhåbentlig bliver Korrö til noget til sommer.

Jette og jeg har været på flere gode cykelture i løbet af året – først Samsø med Valsølillefolket – siden Rebild med Per og Ingerlise og sidst Bornholm med Ole og Hanne. En sidste tur i år var jeg på Ærø til 40 års højskoletræf – det var sjovt selvom vi ikke havde set hinanden i mange år (jeg har kun jævnlig kontakt med Annette i Gøteborg) – men halvdelen var mødt op til en hyggelig weekend hvor vi boede på den gamle højskole på Harmonien i Ærøskøbing.

Jette fyldt 60 i år (og har givet sig selv lov til at køre elcykel) og det blev fejret med en god fest for den udvidede familie med workshops og lokal mad på naboens gårdsplads og billedkunstskole hos Bente.

Kunsten faldt fint i tråd med min nyeste hobby som er kunst. Det startede med et folkeuniversitetskursus i ”Alt der er værd at vide om kunst” – og nu er besøg på kunstmuseer kommet på vores fælles dagsorden. Endnu er vi ikke så gode til at give os tid, men vi prøver i det mindste. I efteråret har det været bl.a. Trapholdt med Verner Panton, Johannes Larsen i Kerteminde og Villumsen i Frederikssund – og så var jeg på kunstmuseet i Gøteborg. Vi har jo været lidt kunst-ignoranter begge to – men måske forstår og nyder vi det lidt hvis vi prøver.

Madklubber med naboerne fylder også i ugens aktiviteter. Og så er der jo også havenetværket hvor alt er ved det gamle. I år har vi haft flere workshops her og en vild middag i Stenderup skovene – og næste år er der flere aktiviteter på vej. Og så har jeg helt glemt at nævne jazzen – den kører for det meste trods C.

 

 

 

Her er de to seneste børnebørn – Edith og Ole.

Næste side er vinterlandskabet ved Bjert i februar – og så den nye drivhusdome

Sidste side er fra Norge – Setesdalen i Dovrefjell og udsigt over Ålesund fra byens bjergtop.

 

Godt Solhverv til jer alle, og nyd julen og hinandens selskab

– håber vi ses mere i det nye år.

Knus Olé!